Mνημόνιο συνεργασίας για τη διοργάνωση των Ευρωπαϊκών Αγώνων στην Κωνσταντινούπολη το 2027

Mνημόνιο συνεργασίας για τη διοργάνωση των 4ων Ευρωπαϊκών Αγώνων στην Κωνσταντινούπολη, υπέγραψαν το απόγευμα, ο Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών Σπύρος Καπράλος και ο Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.

Οι 4οι  Ευρωπαϊκοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα γίνουν στην Κωνσταντινούπολη το 2027 και πριν από την υπογραφή του μνημονίου ο Πρόεδρος των ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος μίλησε σε συνέντευξη Τύπου και μεταξύ άλλων είπε:

Θα είναι η 4η διοργάνωση των Ευρωπαϊκών Αγώνων και είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι που θα φιλοξενηθεί στην Κωνσταντινούπολη. Η πόλη της Κωνσταντινούπολης μας εξέπληξε πολύ θετικά καθώς απέδειξε ότι έχει άριστες δυνατότητες και τις κατάλληλες υποδομές για να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις μιας αθλητικής διοργάνωσης τέτοιου βεληνεκούς.
Θα δώσει στην Τουρκία την ευκαιρία για περαιτέρω ανάπτυξη (τουριστικά, εμπορικά, πολεοδομικά) δίνοντας της έτσι τη δυνατότητα να διεκδικήσει στο άμεσο μέλλον την φιλοξενία των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς έχει ήδη θέσει υποψηφιότητα πολλές φορές χωρίς να τα έχει καταφέρει μέχρι τώρα.
Οι Ευρωπαϊκοί αγώνες της Κωνσταντινούπολης θα δώσουν στους Ευρωπαίους αθλητές ευκαιρίες πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Αντζελες και είμαστε σε συζητήσεις με Διεθνείς Ομοσπονδίες για να ενταχθούν καινούργια αθλήματα σε σχέση με τις προηγούμενες διοργανώσεις.  Επίσης θα εκμεταλλευτούμε τις καινοτόμες δυνατότητες που μας προσφέρει η Τεχνητή Νοημοσύνη και που αποδεικνύονται εξαιρετικά ωφέλιμες για τον Αθλητισμό σύμφωνα με μελέτη της ΔΟΕ.
Μετά την άκρως επιτυχημένης διοργάνωσης της Κρακοβίας, η οποία είχε άριστα αποτελέσματα σύμφωνα με έγκυρες μελέτες (Deloitte) διαπιστώνουμε ότι οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες ανεβαίνουν συνεχώς σε δημοτικότητα και σε συμμετοχή και αυτό μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους καθώς μας αποδεικνύει ότι η διοργάνωση έχει αποκτήσει γερά θεμέλια και το μέλλον της προμηνύεται αισιόδοξο.

Δείτε και αυτά