H Kωνσταντινούπολη επιβεβαιώθηκε ως η διοργανώτρια των Ευρωπαϊκών Αγώνων 2027

Η Κωνσταντινούπολη επιβεβαιώθηκε ως διοργανώτρια πόλη των Ευρωπαϊκών Αγώνων του 2027 τη δεύτερη ημέρα της 53ης Γενικής Συνέλευση ςτων Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών (EOC) στο Βουκουρέστι από τις Ευρωπαϊκές Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές.

Η υποψηφιότητα της πόλης για την τέταρτη διοργάνωση των Ευρωπαϊκών Αγώνων εγκρίθηκε ομόφωνα μετά από εκτενή παρουσίαση από τον Μητροπολιτικό Δήμο της Κωνσταντινούπολης και ομιλίες του Δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Ekrem İmamoğlu και του Γενικού Γραμματέα της Τουρκικής Ολυμπιακής Επιτροπής (TOC) Neşe Gündoğan.

Το αίτημα επικύρωσης της απόφασης από τον Πρόεδρο των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών Σπύρο Καπράλο  έγινε δεκτό με χειροκροτήματα και ο κ. Καπράλος δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που λάβαμε υποστήριξη από ολόκληρη την ευρωπαϊκή Ολυμπιακή οικογένεια για να διοργανώσουμε τους επόμενους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στην Κωνσταντινούπολη. Με τον Μητροπολιτικό Δήμο της Κωνσταντινούπολης και την Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή, βρήκαμε τους ιδανικούς εταίρους για να διοργανώσουν έναν Αγώνα που θα γοητεύει την πόλη που τον διοργανώνει, τη χώρα υποδοχής, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά τα επόμενα τρία χρόνια για να κάνουμε τους Αγώνες πραγματικότητα».

Εκτός από την επιβεβαίωση των Ευρωπαϊκών Αγώνων, τα Ευρωπαϊκά Ολυμπιακά Φεστιβάλ Νέων του 2027 (EYOF) απονεμήθηκαν στο Μπρασόβ της Ρουμανίας και στον Λινιάνο Σαμπιαντόρο της Ιταλίας.

Το πρωί η Γενική Συνέλευση είχε ξεκινήσει με την απονομή του Olympic Laurel Awards στην κα Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη για την προσφορά της στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Δείτε και αυτά