Εορτασμός της 20ης Επετείου από την Ίδρυση του  NRDC-GR

Την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024,  παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Δημήτριου Χούπη, πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Στρατηγείου ΝΑΤΟ Rapid Deployable Corps – Greece (NRDC-GR) στη Θεσσαλονίκη, εκδήλωση για τον εορτασμό της 20ης επετείου από την ίδρυση του Στρατηγείου.

 

Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης:

●                 Ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για Θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.

●                 Ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Ευστράτιος Σιμόπουλος.

●                 Ο Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Matthew Lodge, καθώς και Πρόξενοι και Ακόλουθοι Άμυνας από σύμμαχες χώρες.

●                 Ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης.

●                 Ο Διοικητής 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU – ΟHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» Αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος και ο Διοικητής Γ΄ ΣΣ/NRDC-GR Αντιστράτηγος Αθανάσιος Γαρίνης.

●                 Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης Υποστράτηγος Αριστείδης Μπαρμπούτης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.) Αντιστράτηγου Δημήτριου Μάλλιου και ο Γενικός Επιθεωρητής Πυροσβεστικού Σώματος Βορείου Ελλάδας Αντιστράτηγος ΠΣ Ευάγγελος Φαλάρας ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου (ΠΣ) Θεόδωρου Βάγια.

●                 Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων.

●                 Ο τέως ΥΕΘΑ, Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ και Διοικητής του Αγίου Όρους Στρατηγός ε.α. Αλκιβιάδης Στεφανής.

●                 Διατελέσαντες Διοικητές του NRDC-GR, καθώς και αντιπροσωπείες Αξιωματικών του ΝΑΤΟ.

 

Το NRDC-GR στελεχώνεται με ελληνικό και ξένο στρατιωτικό προσωπικό από 11 σύμμαχες χώρες. Βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα, συμμετέχοντας ενεργά στη συλλογική αποτροπή και άμυνα της Συμμαχίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και συμβάλλει στην ενίσχυση της γεωστρατηγικής θέσης της Ελλάδας.

 

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, υπογράμμισε τον σημαίνοντα ρόλο που διαδραματίζει το NRDC-GR στην ενίσχυση της συλλογικής άμυνας της Συμμαχίας.

Δείτε και αυτά