H Ευρωπαϊκή Ένωση αναδεικνύει μοναδικές γεύσεις της Ελλάδας προστατεύοντας την ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ) σε 114 προϊόντα

Μοναδικά ελληνικά προϊόντα όπως η Μαστίχα Χίου, το Φυστίκι Αιγίνης, ο Κρόκος Κοζάνης, το Μανούρι, η Τσακώνικη Μελιτζάνα Λεωνιδίου, τα Ξερά Σύκα Κύμης και η Φακή Εγκλουβής συμπεριλαμβάνονται στα προϊόντα με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ). Καθένα τους είναι ένας ξεχωριστός θησαυρός που αντικατοπτρίζει τα πλούσια εδάφη και την πολιτιστική πολυμορφία της Ελλάδας! Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), κατοχυρώνοντας συγκεκριμένα προϊόντα ως ΠΟΠ, αποσκοπεί στην προστασία της ονομασίας τους και στην προβολή των μοναδικών τους χαρακτηριστικών που συνδέονται με τη γεωγραφική τους προέλευση και με την παραδοσιακή τεχνογνωσία. Με αυτόν τον τρόπο, η ΕΕ αναδεικνύει τα μοναδικά διατροφικά χαρακτηριστικά ορισμένων ελληνικών προϊόντων και εξασφαλίζει τη διάσωση και την επαρκή παραγωγή τους, με τα υψηλότερα δυνατά επίπεδα ποιότητας και υγιεινής, ενισχύοντας το εισόδημα μικρών παραγωγών και συμβάλλοντας στην περιφερειακή ανάπτυξη της Ελλάδας.

Ταξιδέψτε σε όλη την Ελλάδα, ανακαλύψτε και δοκιμάστε τα 114 ελληνικά ΠΟΠ προϊόντα.

Ανατολική Μακεδονία & Θράκη Κασέρι
Αττική Φυστίκι Αιγίνης
Βόρειο Αιγαίο Μαστίχα Χίου
Δυτική Ελλάδα Αυγοτάραχο Μεσολογγίου
Δυτική Μακεδονία Κρόκος Κοζάνης
Ήπειρος Μετσοβόνε
Θεσσαλία Κρασιά Ραψάνης
Ιόνια Νησιά Φακή Εγκλουβής
Κεντρική Μακεδονία Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής
Κρήτη Πευκοθυμαρόμελο Κρήτης
Νότιο Αιγαίο Τοματάκι Σαντορίνης
Πελοπόννησος Τσακώνικη Μελιτζάνα Λεωνιδίου
Στερεά Ελλάδα Ξερά Σύκα Κύμης

Η διαφημιστική καταχώρηση της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα «H Ευρωπαϊκή Ένωση αναδεικνύει μοναδικές γεύσεις της Ελλάδας προστατεύοντας την ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ) σε 114 προϊόντα» δημοσιεύθηκε στο διμηνιαίο free-press περιοδικό BLUE της Aegean -το οποίο διατίθεται σε 250.000 αντίτυπα εντός των αεροπλάνων- τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2024, περίοδο με αυξημένη επιβατική κίνηση.

Περισσότερες πληροφορίες στο : eAmbrosia – the EU geographical indications register (europa.eu)

Δείτε και αυτά