Κορυφώνονται την Κυριακή οι εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2024

Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων σε κεντρικές και περιφερειακές οδούς

Με αγώνα δρόμου, ποδηλασίας, ορεινής ποδηλασίας και πλήθος εκδηλώσεων κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2024, στη Λάρισα, αύριο, Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου -που είναι και η Παγκόσμια Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο. Να σημειωθεί ότι την Κυριακή θα τεθούν σε ισχύ προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων στους κεντρικούς δρόμους, αλλά και σε περιφερειακούς άξονες της Λάρισας.

Πιο αναλυτικά, αύριο Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, από τις 9.30 π.μ. και εκκίνηση στην Κεντρική πλατεία, πραγματοποιείται μια …διαφορετική ξενάγηση στη Λάρισα, με τα κοινόχρηστα ποδήλατα του Δήμου Λαρισαίων.

Το επίκεντρο των εκδηλώσεων μεταφέρεται, στις 6 το απόγευμα της ίδιας μέρας, στο Αισθητικό Άλσος, στο Skate-BMX park Run LAparko, με δράσεις για μικρούς και μεγάλους, BMX Session (Laparko Crew), Επίδειξη Flatland (Μpak-Lef-Panto), Γκράφιτι, Παιδική Ζωγραφική, Ενημερωτικό σεμινάριο Α΄ Βοηθειών, Μουσική και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο

Το πρωί της Κυριακής (10.00 π.μ.) θα πραγματοποιηθεί Αγώνας Δρόμου, με σύνθημα «Όλοι μαζί τρέχουμε για τα παιδιά με χρόνια  νοσήματα», με αφετηρία την Πλατεία Μιχαήλ Σάπκα (Κεντρική πλατεία). Διοργανωτές είναι ο τοπικός Όμιλος  Unesco N.Λάρισας, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας και ο σύλλογος «ΠΕΛΑΣΓΟΣ ΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ», ενώ η δράση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων.

Στις 11.00 πμ, θα διεξαχθεί ο Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας  με τη επωνυμία «Cross Country Short Track (XCC)3rd CYCLING HELLAS JUNIOR RACE -MTB- by NP Ασφαλιστική», στο Αισθητικό Άλσος Λάρισας, με διοργανωτές τον ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟ, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Λαρισαίων και την Cycling Hellas.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Στην πλατεία Μιχαήλ Σάπκα (Κεντρική πλατεία), από τις 11.00 το πρωί της Κυριακής θα πραγματοποιείται έκθεση ποδηλάτων, σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις της Λάρισας, ενώ από τις 11.00 ως τις 13.00, στον ίδιο χώρο, υλοποιείται η δράση «Μαθαίνω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», από το ΚΔΗΦ Θέληση Ζωής (Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας φροντίδας ατόμων με αναπηρία).

Το ίδιο χρονικό διάστημα (11.00-13.00), η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της ΑΕΛ θα κάνει προπόνηση στην οδό Παπαναστασίου, στο πλαίσιο της δράσης «Μοιράζομαι τον δημόσιο χώρο».

Τέλος, στη 1 μ.μ., στο Αισθητικό Άλσος, θα πραγματοποιηθεί λαϊκός ποδηλατικός αγώνας για παιδιά 6 έως 15 ετών, με διοργανωτές τον ΠΑΣ Πηνειό, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Λαρισαίων και τη Cycling Hellas.

 

 

Διακοπή κυκλοφορίας – Ρυθμίσεις

Να σημειωθεί ότι με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, θα τεθούν σε ισχύ προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με διακοπή κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, για τη διεξαγωγή του αγώνα δρόμου «Όλοι μαζί τρέχουμε για τα Παιδιά με χρόνια νοσήματα», ως εξής:

 

Από τις 9.30 ως 13.00:

 

-Στην οδό Κύπρου (από Κενταύρων ως Ολύμπου)

 

-Στην οδό Παπαναστασίου (από Μανδηλαρά ως Κύπρου και τις καθέτους)

 

Από τις 10.00 ως 12.15:

 

-Στην οδό Κύπρου (από Ολύμπου ως ισόπεδο κόμβο και Νικηταρά-28ης Οκτωβρίου)

 

-Στην οδό Κύπρου (από Θέτιδος ως Κενταύρων και τις καθέτους)

 

-Στην οδό Αμαλίας (σε όλο το μήκος της)

 

-Στην οδό Ολύμπου (από Κύπρου ως Βενιζέλου [με αντιδρόμηση μόνον για τα οχήματα που εξέρχονται από το πάρκινγκ «Αγ.Βησσαρίωνος»])

 

-Στην οδό Παναγούλη (από Μανδηλαρά ως Κύπρου)

 

-Στην οδό Ελ.Βενιζέλου (σε όλο το μήκος της και τις καθέτους)

 

-Στην οδό Φιλελλήνων (από Βενιζέλου ως Κύπρου)

 

-Στην οδό Δήμητρας (από Βύρωνος ως Βενιζέλου)

 

-Στην οδό 31ης Αυγούστου (από Αγιάς ως Βενιζέλου και στις καθέτους)

 

-Στην οδό Κενταύρων (σε όλο το μήκος της και στις καθέτους)

 

-Στην οδό Τ.Βελισσαρίου (από Τ.Τσιόγκα ως Παλαιστίνης και στις καθέτους)

 

-Στην οδό Αριστείδου (από Ταγμ.Βελισσαρίου ως Αρμ.Βραΐλα)

 

-Στην οδό Θέτιδος (από Σκίπης ως Κύπρου)

 

-Στην οδό Γεωργιάδου (στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Γρ.Λαμπράκη και στο τμήμα από την Ολύμπου ως τον κυκλικό κόμβο του Αγίου Αχιλλίου και στις καθέτους)

 

-Στην οδό Τ.Τσιόγκα (από Τζαβέλλα ως ισόπεδο κόμβο Αγίου Αχιλλίου)

 

-Στην οδό Γρ.Λαμπράκη (σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και στις καθέτους)

 

-Στην οδό Πάρνηθος (σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και στις καθέτους)

 

-Στην οδό Α.Παπανδρέου (Νέα Περιφερειακή Κοζάνης), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αεροδρομίου και στο τμήμα από Πάρνηθος ως ισόπεδο κόμβο Γρ.Λαμπράκη και Κοζάνης

 

-Στην οδό Κ.Σανδράκη (στο ρεύμα προς Γρ.Λαμπράκη και στο τμήμα από ισόπεδο κόμβο ΔΕΥΑΛ ως ισόπεδο κόμβο Γρ.Λαμπράκη & Κοζάνης)

 

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται με βάση όλες τις προσωρινές πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες που θα τοποθετηθούν από τους διοργανωτές και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

 

Δείτε την απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, εδώ.

Δείτε και αυτά