Γουργιώτης: Να δοθούν κίνητρα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις για καινοτόμα εργαλεία χρηματοδότησης

Να δοθούν κίνητρα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις για καινοτόμα εργαλεία χρηματοδότησης, ζητά ο υποψήφιος για την προεδρία στο Επιμελητήριο Λάρισας κ. Κωνσταντίνος Γουργιώτης.

Ο κ. Γουργιώτης έδωσε χθες Παρασκευή το παρόν στο InnoHealth Forum 2024 που έλαβε χώρα στη Λάρισα, με την παρουσία του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και της Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Ζωής Ράπτη. Με αφορμή τη συζήτηση που ακολούθησε με εκπροσώπους της τοπικής αγοράς, ο Λαρισαίος επιχειρηματίας εκθέτει τον προβληματισμό του ως προς την ανάγκη διεύρυνσης της παλέτας των χρηματοδοτικών επιλογών στις οποίες μπορούν σήμερα να έχουν πρόσβαση οι μικρές και οι μεσαίες επιχειρήσεις.

«Είναι ανάγκη, σημειώνει σε δήλωσή του, η πολιτεία να δημιουργήσει εκείνο το ευνοϊκό περιβάλλον, το οποίο θα προσφέρει περισσότερο κεφαλαιακό «οξυγόνο» στις μικρές επιχειρήσεις, που το έχουν περισσότερο ανάγκη, αλλά την ίδια στιγμή, βρίσκονται σε μειονεκτική θέση σε ότι αφορά τη δυνατότητα πρόσβαση σε αυτό.

Γι’ αυτό και είναι ανάγκη να αξιοποιηθούν όλα τα σύγχρονα και καινοτόμα εργαλεία χρηματοδότησης που προσφέρει κυρίως η εναλλακτική αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, πέρα από τις υπάρχουσες μεθόδους χρηματοδότησης (π.χ ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης, συστημικές τράπεζες).

Έτσι, μπορεί να παρακαμφθούν όλοι εκείνοι οι συνήθεις σκόπελοι που δεν επιτρέπουν στους μικρομεσαίους να καλύψουν ανάγκες, αλλά και να αναπτυχθούν και να αντληθούν αναξιοποίητα κεφάλαια με μικρό κόστος γι’ αυτούς. Αυτό σημαίνει ενίσχυση της ανάπτυξης σε μία βάση εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων, περισσότερο χρήμα στην αγορά και χώρος ανάπτυξης για νέες ιδέες και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.

Από την πλευρά της η πολιτεία το μόνο που πρέπει να κάνει, είναι να ακούσει με προσοχή αυτό το αίτημα και να ανοίξει τον δρόμο με τις απαιτούμενες θεσμικές τομές» κατέληξε.

Δείτε και αυτά