Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Animasyros 2024

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, συνεχίζει και φέτος την επιτυχημένη συνεργασία του με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων, AnimaSyros. Tην Πέμπτη 26.09 στις 19.00, θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Απόλλων, στην Ερμούπολη της Σύρου, συζήτηση με θέμα: «Ευρώπη και Σύγχρονοι Δημιουργοί: Ενώνοντας Δυνάμεις για το Καλό». Θα συνομιλήσουν οι: Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, επικεφαλής του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα και η βραβευμένη σκηνοθέτης και δημιουργός animation Έφη Παππά.

Η συζήτηση φιλοδοξεί να αναδείξει την ισχυρή συνέργεια μεταξύ της καλλιτεχνικής δημιουργικότητας και του σύγχρονου ευρωπαϊκού περιβάλλοντος, αλλά και τον ηγετικό ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην υποστήριξη των καλλιτεχνών και των αναδυόμενων μορφών τέχνης με στόχο την επίτευξη μιας δικαιότερης και πιο πλουραλιστικής Ευρώπης. Στο πλαίσιο ενός φεστιβάλ ανιμέισον, η συζήτηση αυτή θα επικεντρωθεί στους τρόπους με τους οποίους οι καλλιτέχνες μπορούν να εμπνεύσουν την κοινωνική αλλαγή και την προώθηση των ευρωπαϊκών αξιών. Μέσω του ανιμέισον -ενός μέσου που συνδυάζει την τέχνη και την αφήγηση ιστοριών- οι συνεργασίες αυτές αντιμετωπίζουν πιεστικά κοινωνικά ζητήματα, όπως η ένταξη, η πολυμορφία και το αίτημα για ένα δικαιότερο μέλλον, ενισχύοντας την πολιτιστική ενότητα και προωθώντας την καινοτομία.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και διαδικτυακά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

 

Δείτε και αυτά