Έντεκα (11) περιβαλλοντικές οργανώσεις ενώνουν τις δυνάμεις τους, με στόχο την προστασία της άγριας ζωής στην Ελλάδα

Έντεκα (11) περιβαλλοντικές οργανώσεις ενώνουν τις δυνάμεις τους και προχωρούν στη σύσταση της Συμμαχίας για την Άγρια Ζωή, μιας νέας φιλόδοξης πρωτοβουλίας, με στόχο τη συμβολή στη διατήρηση και προστασία της βιοποικιλότητας της Ελλάδας. Πρόκειται για μια συλλογική πρωτοβουλία  που έχει στο επίκεντρο των δράσεών της την αποτελεσματική προστασία γνωστών, αλλά και λιγότερο γνωστών, σημαντικών ειδών για τη χώρα μας. Συγκεράζοντας την πολυετή εμπειρία, το σημαντικό έργο, αλλά και την εξειδίκευση των οργανώσεων αυτών, η Συμμαχία για την Άγρια Ζωή, στοχεύει να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην προστασία των ειδών και των οικοσυστημάτων τους.

Η πρωτοβουλία που λειτουργεί υπό τον συντονισμό και με την υποστήριξη του WWF Ελλάς, απαρτίζεται από τις εξής  περιβαλλοντικές οργανώσεις:

ANIMA- Σύλλογος προστασίας & περίθαλψης άγριας ζωής
ΑΡΧΕΛΩΝ- Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας
ΚΑΛΛΙΣΤΩ- Περιβαλλοντική οργάνωση για την άγρια ζωή και τη φύση
Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία
Εταιρεία Προστασίας Βιοποικιλότητας της Θράκης
Εταιρία Προστασίας Πρεσπών
Ινστιτούτο Σπηλαιολογικών Ερευνών Ελλάδας
iSea- Περιβαλλοντική Οργάνωση για την Προστασία των Υδάτινων Οικοσυστημάτων
MEDASSET- Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών
TETHYS Research Institute
WWF Ελλάς

Τα προγράμματα που υλοποιούνται στο πλαίσιο της Συμμαχίας, επικεντρώνονται σε εμβληματικά είδη της ελληνικής πανίδας. Προστατεύοντας αυτά τα είδη, ωφελείται παράλληλα, ένας μεγαλύτερος αριθμός ειδών αλλά και περιοχών, με αποτέλεσμα τη συνολικότερη προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Διαβάστε περισσότερα στο :

Δείτε και αυτά