Το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας προσκαλεί νέους σπουδαστές στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής

Το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, συνεχίζοντας τη μακρά παράδοση της μουσικής παιδείας, καλεί όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν ή να εμβαθύνουν στη Βυζαντινή Εκκλησιαστική Μουσική να εγγραφούν στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής.

Η Σχολή προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών που περιλαμβάνει:

•            Βυζαντινή Εκκλησιαστική Μουσική: Διδασκαλία της παραδοσιακής ψαλτικής τέχνης με βάση την παραδοσιακή  σημειογραφία της πατριαρχικής επιτροπής και σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας.

•            Τυπικό – Λειτουργική: Μαθήματα πάνω στην εκκλησιαστική τάξη και τη δομή της λατρείας, με εμβάθυνση στους λειτουργικούς κανόνες.

•            Υμνολογία: Μελέτη των ύμνων της Εκκλησίας, της θεολογικής τους σημασίας και της μουσικής τους ερμηνείας.

•            Πρακτική εξάσκηση στο Αναλόγιο: Ευκαιρία για ζωντανή εξάσκηση στην ψαλτική πράξη, δίπλα στους καθηγητές, σε πραγματικές λειτουργικές συνθήκες.

Επιπλέον, οι μαθητές παρακολουθούν μαθήματα φωνητικής, ώστε να αναπτύξουν σωστή και ισορροπημένη φωνητική τεχνική, καθώς και θεωρητικά μαθήματα ευρωπαϊκής μουσικής, προσφέροντας τους μια ευρύτερη μουσική καλλιέργεια.

Ένα ξεχωριστό κομμάτι της Σχολής αποτελεί η Βυζαντινή Εκκλησιαστική Χορωδία του Ωδείου, η οποία προσφέρει μια σπουδαία ευκαιρία στους σπουδαστές να ψάλλουν ως μέλη μιας συλλογικής φωνής. Η χορωδία αποτελείται από ανδρικό τμήμα, ενώ από το προηγούμενο σχολικό έτος λειτουργεί με επιτυχία και το γυναικείο τμήμα, ένα πρωτοποριακό εγχείρημα που φέρνει νέες δυνατότητες και προοπτικές στη βυζαντινή χορωδιακή παράδοση.

Οι μαθητές της Σχολής έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στη χορωδία, να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις, λειτουργίες και συναυλίες, προσφέροντας σημαντική εμπειρία και ανάδειξη του έργου τους. Η Σχολή αποσκοπεί στη διατήρηση και τη διάδοση της Βυζαντινής Μουσικής, όχι μόνο ως τέχνης αλλά και ως ζωντανού στοιχείου της πνευματικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Εάν επιθυμείτε να εντρυφήσετε στη Βυζαντινή Μουσική και να γίνετε μέρος αυτής της σπουδαίας παράδοσης, oι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει.

Πληροφορίες: Δημοτικό Ωδείο Λάρισας
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2410531960
Email: dodiolar@yahoo.gr
Ιστοσελίδα: https://dhmotikoodeiolarissas.gr/
Facebook: Δημοτικό Ωδείου Δήμου Λαρισαίων

Δείτε και αυτά