Παγκόσμια Ημέρα Καφέ σήμερα

Μια ιστορία μέσα στον χρόνο και ανά τον κόσμο.
Από το 2015, η πρώτη ημέρα του Οκτωβρίου είναι ημέρα γιορτής για όλους του εραστές και λάτρεις του καφέ. Η ιστορία όμως του καφέ ξεκινάει πολύ πολύ πιο πριν.

Υπάρχουν πολλοί μύθοι και ιστορίες για το πως ανακαλύφθηκε ο καφές. Σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή, ο καφές ανακαλύφθηκε όταν ένας βοσκός από την Αιθιοπία παρατήρησε ότι τα κατσίκια του ήταν λίγο πιο ζωηρά από το συνηθισμένο όταν έτρωγαν τους καρπούς ενός συγκεκριμένου δέντρου, του καφεόδεντρου δηλαδή. Ο Βοσκός, ενθουσιασμένος με την ανακάλυψη αυτή, μάζεψε τους καρπούς και τους πρόσφερε στους μοναχούς ενός κοντινού μοναστηριού, οι οποίοι βρήκαν γρήγορα τον τρόπο που έπρεπε να αντιμετωπίσουν αυτό το περίεργο κόκκινο φρούτο, κάνοντας το αφέψημα. Κάπως έτσι ξεκίνησε η ιστορία του καφέ πριν περίπου 1.400 χρόνια.

Έκτοτε ο καφές ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, σε όλους τους πολιτισμούς και τις κουλτούρες, λοιδορήθηκε, απαγορεύτηκε, έπειτα έγινε φάρμακο, τροποποιήθηκε ξανά και ξανά, αναμίχθηκε, αναδείχθηκε, μεγάλωσε, βασικά γιγαντώθηκε και έγινε το πιο γνωστό, με την μεγαλύτερη κατανάλωση ποτό στον κόσμο.

Το 1652 άνοιξε το πρώτο καφενείο στη Δυτική Ευρώπη και μάλιστα από Έλληνα, τον Πασκουά Ροζέ, στο Λονδίνο. 368 χρόνια μετά μιλάμε για μια από τις δυνατότερες βιομηχανίες και κλάδους κι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο διαδεδομένα πάθη των ανθρώπων ανά τον κόσμο

Διαβάστε περισσότερα στο :

 

Δείτε και αυτά