«Κανείς έξω από το παιχνίδι» το σύνθημα της ΕΠΟ

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προχώρησε σε μια εξαιρετική πρωτοβουλία κατά τη σημερινή κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας. Στο πλαίσιο της συμπερίληψης όλων των κοινωνικών ομάδων, όχι μόνο στο χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά σε όλο το κοινωνικό φάσμα, η ΕΠΟ επέλεξε να διενεργήσουν την κλήρωση ο Πρόεδρος της ΕΠΕ και Χρυσός Παραολυμπιονίκης Γιώργος Καπελλάκης μαζί με τον Παραολυμπιονίκη της κολύμβησης Γιάννη Κωστάκη.

Διαμέσου της συγκεκριμένης διαδικασίας, η ΕΠΟ επιθυμεί να διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα της οικουμενικότητας του ποδοσφαίρου για όλες τις κοινωνικές ομάδες, αποδεικνύοντας ότι το ποδόσφαιρο είναι πάνω από όλα είναι ένα παιχνίδι, στο οποίο δεν υπάρχει χώρος για αποκλεισμούς και διακρίσεις στις «ευάλωτες» κοινωνικές ομάδες.

Ο Πρόεδρος της ΕΠΟ Μάκης Γκαγκάτσης εξήρε το παράδειγμα του καθημερινού αγώνα και του δικαιώματος στο όνειρο για όλους που πρεσβεύουν ο Πρόεδρος της ΕΠΕ και ο Παραολυμπιονίκης Γιάννης Κωστάκης. «Σήμερα, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στέλνει ένα ξεκάθαρο και ηχηρό μήνυμα συμπερίληψης. Σήμερα δίνουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στους ανθρώπους που μας διδάσκουν τι σημαίνει πάθος, αφοσίωση και υπέρβαση ορίων. Γιατί όσες και όσοι χτυπήθηκαν από τη μοίρα, δεν αγωνίζονται κάθε Κυριακή. Αγωνίζονται κάθε μέρα και κάθε στιγμή. Οι δύο Παραολυμπιονίκες μας που προσκαλέσαμε για να διενεργήσουν τις σημερινές κληρώσεις, ο Γιώργος Καπελλάκης και ο Γιάννης Κωστάκης, αποτελούν ζωντανά παραδείγματα του καθημερινού αγώνα.
Ενός αγώνα που αποτελεί έμπνευση για όλους μας, αλλά και μια υπενθύμιση ότι το δικαίωμα να αγωνίζεσαι, να διεκδικείς και να ονειρεύεσαι ανήκει σε κάθε άνθρωπο. Χωρίς διακρίσεις. Από τη φύση του το Κύπελλο αντικατοπτρίζει τις αξίες που υπηρετούμε και πρεσβεύουμε και που εκπέμπουμε σήμερα προς το ποδοσφαιρικό κοινωνικό σώμα. Αγαπητέ Γιώργο, αγαπητέ Γιάννη, είμαστε περήφανοι για εσάς. Αγαπητοί φίλοι και φίλες. Είμαι περήφανος που ως Ομοσπονδία στηρίζουμε τη συμπερίληψη και δεν αφήνουμε καμία και κανέναν έξω από το παιχνίδι» σημείωσε ο Πρόεδρος της ΕΠΟ Μάκης Γκαγκάτσης.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΠΕ Γιώργος Καπελλάκης αφού ευχαρίστησε τον Μάκη Γκαγκάτση για την πρόσκληση τόνισε: «Είναι ηχηρό το μήνυμα που θέλετε να περάσετε μέσω των δικών σας καναλιών επικοινωνίας με όλα τα σωματεία και τους Έλληνες φιλάθλους. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ο αθλητισμός είναι ενιαίος και όλοι έχουν δικαίωμα σε αυτόν. Εννοείται πως είμαι φίλαθλος του ποδοσφαίρου και παρακολουθώ το Κύπελλο Ελλάδας. Πριν το ατύχημα μου, έπαιζα ποδόσφαιρο στο τοπικό πρωτάθλημα της περιοχής μου. Θέλω να τονίσω ότι η ΕΠΟ έχει σταθεί στο πλευρό μας σε ότι αφορά για το ποδόσφαιρο τυφλών. Έχουν γίνει δράσεις με πρωτοβουλία της ΕΠΟ και επειδή γνωρίζω προσωπικά το νέο πρόεδρο, είμαι σίγουρος ότι αυτές οι πρωτοβουλίες θα αυξηθούν στο μέλλον. Να τονίσω ότι έχουμε βάλει στόχο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2028 να έχουμε πρόκριση για την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των τυφλών. Επειδή είναι μια διαδικασία πολύ δύσκολη, σας θέλουμε όλους κοντά μας».

Ο Παραολυμπιονίκης μας, Γιάννης Κωστάκης αναφέρθηκε στο μεγάλο τελικό που έρχεται το Μάιο και τη μεγάλη ευκαιρία για τον ελληνικό αθλητισμό. «Είμαι φίλαθλος και παρακολουθώ όσο μπορώ το ποδόσφαιρο. Είμαι σίγουρος ότι τον ερχόμενο Μάιο στο ΟΑΚΑ, ο τελικός θα είναι μια μεγάλη γιορτή για το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό και μια μεγάλη ευκαιρία να γυρίσει ο κόσμος στα γήπεδα και κυρίως οι οικογένειες».

Δείτε και αυτά