«Διασφάλιση Ποιότητας στην Επαγγελματική Εκπαίδευση: Συμπερίληψη και Πρόληψη Σχολικής Διαρροής»

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κοινού στην επιστημονική ημερίδα με τίτλο:  «Διασφάλιση Ποιότητας στην Επαγγελματική Εκπαίδευση: Συμπερίληψη και Πρόληψη Σχολικής Διαρροής» που πραγματοποιήθηκε τη Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2024, στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας (Μουσείο Ι.Γ. Κατσίγρα) από τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό «ΔΗΜΗΤΡΑ», τον Δήμο Λαρισαίων στο πλαίσιο της “Λάρισα – Η Πόλη που Μαθαίνει”, και την Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (ΕΕΠΕΚ).

Στην ημερίδα συμμετείχαν εμπειρογνώμονες από το χώρο της εκπαίδευσης και μοιράστηκαν τις απόψεις τους για τη Διασφάλιση Ποιότητας στην Επαγγελματική Εκπαίδευση ως μια αναγκαιότητα για την εκπαίδευση και την αγορά εργασίας.

Την έναρξη των εργασιών έκανε ο Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ, κος Νίκος Πιτσούλης ο οποίος συντόνισε και τις εργασίες της ημερίδας ενώ χαιρετισμούς απηυθύναν  οι κ.κ. Ηρακλής Γερογιώκας, Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων, Αλέξανδρος Τσάτσος, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Λάρισας, Δημήτρης Κολοκοτρώνης, PhD Πληροφορικής και Πρόεδρος της ΕΕΠΕΚ, Όλγα Τσιούρβα, στέλεχος της ΔΥΠΑ και πρώην Περιφερειακή Διευθύντρια της ΔΥΠΑ, καθώς και Rashidi Ali, Διευθυντής του Τμήματος Διεθνούς Συνεργασίας του Folkuniversitetet στη Σουηδία. Στην θεματική ενότητα «Εισαγωγή στην Ελληνική Πραγματικότητα και τις Προκλήσεις που σχετίζονται με τη Μαθητική Διαρροή,» οι εισηγητές ήταν οι κ.κ. Γεώργιος Τράντας, Εκπαιδευτής Ενηλίκων και Διευθυντής Εκπαιδευτικών Δομών Φυλακής Λάρισας, ο οποίος μίλησε για την ψηφιακή προσβασιμότητα στην εκπαίδευση, Δημήτρης Κολοκοτρώνης, Δρ. Πληροφορικής και Πρόεδρος της ΕΕΠΕΚ, που παρουσίασε τις επιμορφωτικές ανάγκες των εκπαιδευτικών, Βάσια Μακρυδάκη, Ψυχολόγος και Υπ. Διδάκτορας του ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η οποία αναφέρθηκε στη σύγχρονη πραγματικότητα του σχολικού εκφοβισμού, και Κέλλυ Γεροστέργιου, Προϊσταμένη Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ΔΥΠΑ Θεσσαλίας, που μίλησε για τους δρόμους της συμπερίληψης στην επαγγελματική εκπαίδευση. Στη θεματική ενότητα «Συμπερίληψη και Πρόληψη της Σχολικής Διαρροής – Καλές Πρακτικές,» οι εισηγητές ήταν οι κ.κ. Ειρήνη Κουφάκη, Ψυχολόγος και Επιστημονική Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης ΟΚΑΝΑ, Μαρία Κουτίβα, Εκπρόσωπος του EQAVET4Inclusion, και Antonella Calcagni, επαγγελματίας στον τομέα της εκπαίδευσης από την Ιταλία. Τέλος, στο πάνελ συζήτησης με θέμα «Καινοτομία και Συμπερίληψη σε Σύγχρονα Μαθησιακά Περιβάλλοντα – Οδηγίες για Εκπαιδευτές και Συμβούλους,» συμμετείχαν η Κέλλυ Γεροστέργιου ως συντονίστρια, καθώς και οι ομιλητές Όλγα Μπαλαμπέκου, Ειδική Παιδαγωγός και Ψυχολόγος, Προισταμένη ΚΕ.ΔΑ.Σ.Υ. Λάρισας , Χρήστος Μπίγγος, Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Λάρισας, Κωνσταντίνος Σιώμος, Ψυχίατρος Παιδιών και Εφήβων, και ο Γιώργος Τράντας, Εκπαιδευτής Ενηλίκων και Διευθυντής των Εκπαιδευτικών Δομών Φυλακής Λάρισας.

 

Ακολούθησε ελαφρύ δείπνο συνοδεία της τοπικής μπύρας LoLa στον αίθριο χώρο της πινακοθήκης όπου οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα δικτύωσης.

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών/τριών καθώς και φωτογραφικό υλικό είναι διαθέσιμο και διαδικτυακά στο κοινό στην ιστοσελίδα του συνεδρίου https://events.dimitra.gr/.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ΔΗΜΗΤΡΑ στο 2410 554028 και events@dimitra.gr.

Δείτε και αυτά