Γουργιώτης με Εμπορικό Σύλλογο Ελασσόνας: Θέλουμε ένα Επιμελητήριο που θα περάσει από την εποχή των ανέξοδων υποσχέσεων στην ουσιαστική παραγωγή έργου

Το πρόγραμμα της παράταξής του, «Νέα Επιμελητηριακή Δράση» για την τόνωση της μικρής επιχειρηματικότητας αλλά και επιμέρους ζητήματα που αφορούν την τοπική αγορά, συζήτησε ο υποψήφιος για την προεδρία του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Κωνσταντίνος Γουργιώτης, με τη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας.

Στη συνάντηση εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου συμμετείχαν η πρόεδρος κ. Χαρά Μπαγιώτα και οι κ.κ. Μάκης Δαγκλής, Θεόδωρος Παναγιωτίδης, Άρτεμις Κατή και Σταυρούλα Δάσιου, ενώ από τη «Νέα Επιμελητηριακή Δράση», οι υποψήφιοι κ.κ. Αντώνης Ζήλος, Τάσος Χελιδώνης, Μαρία Τσάρα, Βάιος Παπαδόπουλος, Θεόδωρος Κακαρδάκος, Κωνσταντίνος Κλεισιάρης, Ηλίας Κατσαρός, Χρήστος Βλούχος και Χρήστος Χουρχούμπας.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γουργιώτης «η μικρή και μεσαίου μεγέθους επιχειρηματικότητα είναι εκείνη που χτυπήθηκε αλύπητα στα χρόνια της μνημονιακής κρίσης, ενώ στη συνέχεια δεν έτυχε της δέουσας στήριξης από την πολιτεία. Είναι όμως εκείνη η πτυχή της οικονομίας που αφορά την επιβίωση εκατοντάδων χιλιάδων νοικοκυριών, που από το μέλλον της εξαρτάται το μέλλον της επαρχίας και η βιωσιμότητα της ίδιας της χώρας μας. Οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια κι αυτό συμβαίνει με τους μικρομεσαίους, αφού οι δείκτες ανάπτυξης κυρίως αποτυπώνουν τι συμβαίνει στις επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας.

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο πιστεύουμε ότι επιβάλλεται να υπάρξει μία περισσότερο ενεργή Επιμελητηριακή διοίκηση, με στοχευμένες πρωτοβουλίες και δράσεις για την μικρή επιχειρηματικότητα. Να δώσουμε πραγματική και ουσιαστική πρόσβαση σε όλους, σ’ εκείνα τα διαθέσιμα αναπτυξιακά εργαλεία που μπορούν να τους βοηθήσουν, να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό brand name για τη Λάρισα, να γίνουμε περισσότερο εξωστρεφείς, να εστιάσουμε στην ανάγκη για κάλυψη όλων των αναγκών σε εξιδεικευμένους τεχνίτες και επαγγελματίες.

Και βέβαια να αναλάβουμε πρωτοβουλίες ώστε να καταστεί ξεκάθαρα σαφής η ανάγκη για έναν ευρύ και ειλικρινή διάλογο με την πολιτεία για μείζονα ζητήματα όπως η φορολογία, η ασφάλιση και η πρόσβαση στην τραπεζική ρευστότητα.

Θέλουμε ένα Επιμελητήριο με ισχυρή φωνή, ξεκάθαρη κατεύθυνση και εκτελεστική επάρκεια. Ένα Επιμελητήριο που θα περάσει από την εποχή των ανέξοδων υποσχέσεων και της αφοριστικής ρητορικής, σε μία νέα περίοδο ουσιαστικής παραγωγής έργου. Για τους πολλούς και όχι για τους λίγους» κατέληξε.

Δείτε και αυτά