Μήνυμα προσφοράς και αλληλεγγύης για την εθελοντική αιμοδοσία στέλνει η Λάρισα

«Όσοι μπορούμε για όσο μπορούμε να είμαστε εθελοντές αιμοδότες», η παρότρυνση του Δημάρχου Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκου

 

Μήνυμα προσφοράς και αλληλεγγύης για την τεράστια αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας έστειλε η Λάρισα, μέσω της λαμπαδηδρομίας που πραγματοποιήθηκε νωρίς σήμερα, Τετάρτη το απόγευμα.

«Η αιμοδοσία είναι ύψιστη πράξη αλτρουισμού και αλληλεγγύης. Με μία και μόνον φιάλη αίματος, ένας συνάνθρωπός μας κερδίζει και πάλι τη ζωή. Δικό μας χρέος και ευθύνη είναι, όσοι μπορούμε και για όσο μπορούμε, να είμαστε σε σταθερή βάση εθελοντές αιμοδότες», τόνισε ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος.

Εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, συλλόγων και φορέων, αθλητές και πολίτες έδωσαν «ραντεβού» στο Κηποθέατρο, λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, για να μεταφέρουν τη «φλόγα της αγάπης» στην Κεντρική πλατεία της πόλης, όπου και πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση.

Στην τεράστια αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας, ώστε να καλύπτονται όλες οι ανάγκες σε αίμα, αναφέρθηκαν τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κ.Σωτήρης Σουλούκος, όσο και ο Δήμαρχος Τεμπών, κ.Γιώργος Μανώλης, που έδωσαν το «παρών», μεταξύ άλλων, στη λαμπαδηδρομία του Δήμου Λαρισαίων. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απέστειλε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ.Χρήστος Κέλλας.

Μηνύματα για τη στήριξη, υποστήριξη και ενδυνάμωση του κινήματος για την εθελοντική αιμοδοσία έστειλαν, με τις ομιλίες τους η κ.Ειρήνη Μάνη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) και Πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών Φαλάνης, ο κ.Ναούμ Σταμπουλτζής, Δ/ντής Αιμοδοσίας -Αιματολογικού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, η κ.Ελένη Γεωργιάδου, επίκουρη καθηγήτρια αιματολογίας στο ΠΓΝΛ και ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, κ.Γρηγόρης Βλαχάκης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε και επίδειξη παροχής Πρώτων Βοηθειών από την Ε.Ε.Σ Π.Τ Λάρισας. Η εκδήλωση εντάσσεται στις δράσεις για την 22η πανελλήνια Λαμπαδηδρομία, που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, σε διάφορες πόλεις της χώρας, ενώ γίνεται υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας, με τη στήριξη του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δείτε και αυτά