Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα «Κοινωνικές Δεξιότητες και Νέα Ψηφιακή Πραγματικότητα»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα «Κοινωνικές Δεξιότητες και Νέα Ψηφιακή Πραγματικότητα» τη Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, στη Λάρισα, στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (#ΣΘΕΒ) σε συνεργασία με το Καινοτομία Κέντρο Δια Βίου Μάθησης. Στόχος της ήταν να συμβάλει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης και της κατάρτισης, με έμφαση στην ανάπτυξη δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή.
Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου E-Seller, παρουσιάστηκαν κρίσιμες κοινωνικές δεξιότητες και τεχνολογικές τάσεις που αναμένεται να κυριαρχήσουν στην αγορά εργασίας όπως η διαχείριση χρόνου, η διαχείριση του άγχους, η αποτελεσματική επικοινωνία, η επίλυση προβλημάτων και η συναισθηματική αυτορρύθμιση.
Ταυτόχρονα, παρουσιάστηκαν τεχνολογικές δεξιότητες, όπως η Επαυξημένη και Εικονική Πραγματικότητα (AR/VR/XR), το Live Commerce, η Τεχνητή Νοημοσύνη, το SEO και η Αυτοματοποίηση Μάρκετινγκ.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε η ενεργή συμμετοχή του κοινού σε διαδραστικά παιχνίδια γνώσεων ενισχύοντας τη συνεργασία και την ομαδικότητα.

Δείτε και αυτά