«Women of Passion, Women of Greece» σε τέσσερις κινεζικές πόλεις με χρυσό χορηγό τον ΕΟΤ

Οι εμβληματικές μορφές της Μήδειας, της Μαρίας Κάλλας και της Μελίνας Μερκούρη «ζωντάνεψαν» στις έντεκα παραστάσεις του θεατρικού μονολόγου «Women of Passion, Women of Greece», που παρουσιάστηκε από τις 12 έως και 28 Σεπτεμβρίου σε τέσσερις κινεζικές πόλεις, στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ «International Monodrama Festival».

Η Υπηρεσία ΕΟΤ Κίνας υποστήριξε τις παραστάσεις ως «χρυσός χορηγός», μετά από πρόταση του Σινο-Ελληνικού Συνδέσμου Παραστατικών Τεχνών (Sino-Hellenic Performing Arts Alliance), καθώς ο ελληνικός πολιτισμός αποτελεί έναν από τους κυριότερους παράγοντες προσέλκυσης Κινέζων επισκεπτών στη χώρα μας.

Οι παραστάσεις της «Καλλιτεχνικής Εταιρείας ΑΞΑΝΑ» και της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ, σε σκηνοθεσία της Τατιάνας Λύγαρη, με ερμηνεύτρια την Εβελίνα Αραπίδη και έναν μουσικό επί σκηνής, δόθηκαν διαδοχικά στις πόλεις Πεκίνο, Σιντζιάζχουαν, Πενγκζού και Τσενγκντού και συνολικά τις παρακολούθησαν περισσότεροι από 4.000 θεατές.

 

Επαφές με τουριστικά στελέχη

Στην πρεμιέρα, που πραγματοποιήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Oriental Art Space του Πεκίνου με την παρουσία του πρέσβη της Ελλάδας στην Κίνα, Ευγένιου-Δημήτριου Καλπύρη, και στελεχών της ελληνικής πρεσβείας, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι ταξιδιωτικών πρακτορείων και εταιρειών δημοσίων σχέσεων της χώρας, προσκεκλημένοι από τον ΕΟΤ. Στο περιθώριο της παράστασης, ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Κίνας, Παύλος Μούρμας, και ο αναπληρωτής προϊστάμενος της ίδιας υπηρεσίας, Μιχάλης Μιχαηλίδης, είχαν εκτενή συζήτηση με τον CEO της Crown International Travel Group, Iqbal Hassan, σχετικά με τη δημιουργία νέων τουριστικών πακέτων προς την Ελλάδα.

Ακόμα, σε όλες τις παραστάσεις το κοινό είχε την ευκαιρία να προμηθευτεί πληροφοριακό υλικό του ΕΟΤ για την Ελλάδα και να παρακολουθήσει το προωθητικό σποτ του οργανισμού «Greece – A life changing experience».

Οι παραστάσεις προβλήθηκαν από πολλά κινεζικά ΜΜΕ, από αναρτήσεις της ελληνικής πρεσβείας στο Πεκίνο και της πρεσβείας της Κίνας στην Αθήνα, καθώς και από αναρτήσεις των θεατών στα social media και ειδικά στο κορυφαίο κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, πληρωμών και αγοράς ποικίλων υπηρεσιών (ταξίδια κ.ά.) WeChat.

Δείτε και αυτά