Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει 40 έργα ενίσχυσης της λογοτεχνικής μετάφρασης στηρίζοντας την πολυμορφία και την κυκλοφορία των ευρωπαϊκών λογοτεχνικών έργων 

Σήμερα, η Επιτροπή δημοσίευσε μια νέα προκήρυξη για την κυκλοφορία ευρωπαϊκών λογοτεχνικών έργων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη». Στόχος είναι η υποστήριξη της διακρατικής κυκλοφορίας και της πολυμορφίας των ευρωπαϊκών λογοτεχνικών έργων μυθοπλασίας. Ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί μέσω της στήριξης της μετάφρασης, της δημοσίευσης, της διανομής και της προβολής λογοτεχνικών έργων. Θα επιλεγούν περίπου 40 έργα για συνολική χρηματοδότηση 5 εκατ. ευρώ. Η προκήρυξη εντάσσεται στις προσπάθειες του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη» για την προώθηση του πλούτου και της πολυμορφίας της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας προκειμένου να καταστεί προσβάσιμη σε ένα ευρύτερο κοινό. Αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν έως τις 11 Φεβρουαρίου 2025. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προκήρυξη και τις προϋποθέσεις επιλεξιμότητας είναι διαθέσιμες στη διαδικτυακή πύλη της ΕΕ για τις προσκλήσεις υποβολής προσφορών, καθώς και εδώ.

Επιπλέον, το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» θα είναι παρόν από τις 16 έως τις 20 Οκτωβρίου στη φετινή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης, τη μεγαλύτερη εκδήλωση στον κόσμο για το βιβλίο και τις εκδόσεις.

Δείτε και αυτά