Έξι επιστήμονες διακρίνονται με το βραβείο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας για τη Συμμετοχή του Κοινού στην Έρευνα

Οι επιστήμονες Lucie Cluver, Frederic Dias, Tobias Hauser, Orla Muldoon, Philipp Stockhammer και Mathilde Touvier έλαβαν το φετινό βραβείο Συμμετοχής του Κοινού στην Έρευνα από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας. Το βραβείο, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας «Ορίζων Ευρώπη», απονέμεται σε δικαιούχους επιχορηγήσεων του ΕΣΕ που έχουν κινητοποιήσει επιτυχώς κοινά πέραν του επιστημονικού τους πεδίου. Οι νικήτριες και οι νικητές ανακοινώθηκαν σε τελετή βράβευσης χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες. 

Η κ. Ιλιάνα Ιβάνοβα, Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας δήλωσε σχετικά: «Συγχαρητήρια σε όσους και όσες βραβεύτηκαν για τις εκπληκτικές προσπάθειές τους να καταστήσουν την επιστήμη προσβάσιμη στο κοινό. Οι καινοτόμες προσεγγίσεις τους για τη συνεργασία με ποικίλα ακροατήρια φανερώνουν την ικανότητα της έρευνας να εμπνέει, να εκπαιδεύει και να επηρεάζει θετικά την κοινωνία. Μεταφέροντας επιστημονικές γνώσεις πέραν της ακαδημαϊκής κοινότητας, γεφυρώνουν το χάσμα μεταξύ επιστήμης και κοινωνίας».

Οι έξι νικητές και νικήτριες επελέγησαν από κριτική επιτροπή ειδικών στη συμμετοχή του κοινού και την εκλαΐκευση της επιστήμης ανάμεσα σε 99 υποψηφιότητες από 20 χώρες. Το βραβείο συνοδεύεται από έπαθλο 10.000 ευρώ για κάθε νικητή ή νικήτρια.

Δείτε και αυτά