Δημ. Κουρέτας: Ενωμένοι οι Έλληνες, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά απέναντι σε κάθε πρόκληση, σε κάθε εχθρό

Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στη Λάρισα, παρέστη ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας.

Ο κ. Κουρέτας παραβρέθηκε στην επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερωνύμου, στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο Πεσόντων και ακολούθως χειροκρότησε τους συμμετέχοντες στην παρέλαση.

Σε μήνυμα του για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημ. Κουρέτας αναφέρει:  

Σήμερα, 84 χρόνια μετά το ιστορικό «ΟΧΙ», η καρδιά της πληγωμένης Θεσσαλίας χτυπά με περηφάνια. Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 δεν αποτελεί μια ιστορική ανάμνηση. Αποτελεί μια διαρκή εθνική υπενθύμιση για αυτά που μπορούν να καταφέρουν οι ενωμένοι Έλληνες, απέναντι σε κάθε πρόκληση, σε κάθε εχθρό. Η «ενότητα» δεν είναι σχήμα λόγου, ούτε όρος κενού νοήματος. Προϋποθέτει την απόλυτη σύμπνοια της πολιτικής ηγεσίας με τον λαό, σε ένα κοινό μέτωπο με υπέρτατο στόχο. Αυτό δηλαδή που συνέβη 84 χρόνια πριν, όταν μια «χούφτα λαός» στάθηκε απέναντι στον πανίσχυρο κατακτητή και ματαίωσε τα σχέδια του. Είναι το ζητούμενο και σήμερα στη Θεσσαλία, καθώς το έργο της ανασυγκρότησης είναι τιτάνιο και για κάποιους αδύνατο. Όχι όμως για μας. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες!

 

 

Δείτε και αυτά