Κέρδισε τις εντυπώσεις η Περιφέρεια Θεσσαλίαςστη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Sial στο Παρίσι

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Sial Paris 2024» που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 17-21 Οκτωβρίου στο Παρίσι. Μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές αποστολές με συνολικά 16 θεσσαλικές επιχειρήσεις, με προϊόντα υψηλής ποιότητας σε ελκυστικές συσκευασίες και επιχειρηματικό προφίλ που εξυπηρετεί άριστα την εξαγωγική δραστηριότητα. Η συγκεκριμένη έκθεση, η οποία φέτος γιόρτασε τα 60 χρόνια ιστορίας της, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εκθεσιακά γεγονότα παγκοσμίως στον κλάδο της βιομηχανίας τροφίμων, φιλοξενώντας 7.500 εκθέτες από 130 χώρες.

Με επίκεντρο την εξωστρέφεια και την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, η συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τη συνεργασία και την οικονομική συνδρομή των Επιμελητηρίων Λάρισας και Μαγνησίας, αποτέλεσε μια πολύτιμη ευκαιρία για τις θεσσαλικές επιχειρήσεις να ανταλλάξουν τεχνογνωσία, να ανακαλύψουν νέες αγορές και να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους στον τομέα των τροφίμων και ποτών. Οι θεσσαλικές επιχειρήσεις απέκτησαν πρόσβαση σε ένα παγκόσμιο δίκτυο αγοραστών, επενδυτών και εμπόρων, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για εξαγωγές και συνεργασίες.

Οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο άρτια οργανωμένο περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπου ενημερώθηκαν απευθείας από τους επιχειρηματίες για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων τους. Η συμμετοχή της Περιφέρειας συνέβαλε σημαντικά στην διεθνή προβολή των προϊόντων της θεσσαλικής γης, ενισχύοντας την αναγνωρισιμότητά τους και δημιουργώντας νέες προοπτικές στις αγορές του εξωτερικού.

Την θεσσαλική συμμετοχή τίμησαν με την παρουσία τους Έλληνες και ξένοι επίσημοι επισκέπτες, οι οποίοι εξέφρασαν τα συγχαρητήρια για την προσπάθεια ανάδειξης των θεσσαλικών προϊόντων. Οι επίσημοι επισκέπτες, μέσα από συζητήσεις με την αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και τους εκθέτες, επεσήμαναν τη διάθεσή τους για συνεργασίες, εκτιμώντας τη διαρκή ποιοτική ανάπτυξη και την εξωστρέφεια της θεσσαλικής παραγωγής.

Την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησαν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος κ. Φώτιος Λαμπρινίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ορέστης Ψαχούλας και η γεωπόνος της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας ΠΕ Λάρισας κ. Βασιλική Παπατζέλου. Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Θεσσαλίας είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με όλους τους εκθέτες των θεσσαλικών προϊόντων που συμμετείχαν στην SIAL Paris 2024, αλλά και με εκθέτες από άλλες περιοχές της Ελλάδος στο πλαίσιο της έκθεσης.

Στην SIAL PARIS 2024 συμμετείχαν οι παρακάτω επιχειρήσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας:

Επιμελητήριο Λάρισας:

•       FARMHOUSE AEBE – ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

•       ΙΠΠΟΚΡΑΤΙΚΑ ΒΑΣΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΙΚΕ – ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ

•       ΕΛΒΑΚ Α.Ε – ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΪΑΣ

•       ΑΓΡΟΤΗΣ ΕΠΕ – ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΟΣΠΡΙΩΝ

•       ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΛΙΟΣ Ο.Ε – ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

•       CAMPUS AEBE – ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΊΑ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

•       ENIA FOODS Ι.Κ.Ε. – ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Επιμελητήριο Μαγνησίας:

•       VRINO ΕΠΕ – ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ, ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

•       ANTHEMA ΜΟΝ.ΑΕ – ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΙΔΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

•       ΣΑΠΟΥΝΑΣ & ΣΙΑ ΑΕ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ-ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΕΛΙΑΣ

•       ΝΙΚ.Χ.ΛΑΪΤΣΟΣ & ΣΙΑ ΕΕ – ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ, ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ

•       ΘΕΣΣΑΛΟΣ ΜΟΝ.ΙΚΕ – ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ

•       ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ Μ.ΙΚΕ – ΕΜΠΟΡΙΟ ΞΗΡΩΝ ΚΑΡΠΩΝ

•       ΒΑΒΛΙΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ «ΔΗΜΗΤΡΑ» – ΣΥΣΚΕΥΑΣΤΗΡΙΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ – ΣΠΟΡΕΛΑΙΩΝ

•       ΒΗΛΑΡΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ – ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΦΕΨΗΜΑΤΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ

•       ΧΡΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΛΙΑΝΙΚΗ ΠΩΛΗΣΗ ΒΟΤΑΝΩΝ

Δείτε και αυτά