24 πράγματα που έμαθα/επιβεβαίωσα το 2024 για την Ελληνική Αγορά Ακινήτων

Του Ηλία Π. Παπαγεωργιάδη*

Τα ακίνητα στην Ελλάδα δεν σε αφήνουν να πλήξεις ποτέ και η χρονιά που τελειώνει «ήταν γεμάτη αδρεναλίνη»…

Κατ’ αρχάς να αρχίσουμε από τα σημαντικά! Σου εύχομαι Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά, με υγεία, χαρά και ευτυχία! Να είναι το 2025 ένας χρόνος με ψυχική ηρεμία και επιτυχίες!

Και να είναι μία χρονιά πιο… ήρεμη όσον αφορά τα ακίνητα, θα συμπλήρωνα! Το 2024 κόντεψε να μας τρελάνει με όλα όσα ζήσαμε, από την αρχή ως το τέλος…

Έτσι, φέτος έμαθα ή επιβεβαίωσα μία σειρά από σημαντικά πράγματα που αξίζει να συζητήσουμε και μαζί!

1. Πρώτα θα πέσει… μαύρο χιόνι και μετά θα ξεκαθαρίσει 100% η κατάσταση στην Ελληνική αγορά ακινήτων
Κάθε χρόνο κάτι μας εκπλήσσει, όμως το 2024… έβρεξε εκπλήξεις και κινήσεις που στρέβλωσαν την Ελληνική αγορά. Δυστυχώς η κατάσταση προβλέπεται να παραμείνει έτσι και στο άμεσο μέλλον, για αυτό και προσωπικά δίνω προβλέψεις μόνο για έναν χρόνο και απορώ με όσους μιλούν για τα ακίνητα στην Ελλάδα με πολυετή ορίζοντα…

2. Η κυβέρνηση κατάλαβε ότι η Golden Visa με την προηγούμενη μορφή της έκανε κακό και άλλαξε τους κανόνες. Μπράβο της
Για το θέμα έγραψα πρώτος 2 μήνες πριν ανακοινωθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης, σε στιγμή που δεν μιλούσε κανείς για το θέμα. Τον Μάρτιο οι ανακοινώσεις προσωρινά στρέβλωσαν την αγορά (μιας και έκαναν όλους να τρέχουν να προλάβουν να κλείσουν σπίτια πριν εκπνεύσει η προθεσμία), όμως σιγά σιγά θα βάλουν μία τάξη στα πράγματα.

Ναι, καλό είναι που ανέβηκε το όριο στις 800.000 (Αθήνα, Θεσσαλονίκη κλπ) και 400.000 (σε σημεία χωρίς μεγάλη ζήτηση), για να σταματήσουμε να βάζουμε τους ξένους να ανταγωνίζονται τους μικρομεσαίους Έλληνες. Μπράβο για την υποχρέωση όλων να ενοικιάσουν το σπίτι που αγόρασαν για να πάρουν Golden Visa = θα σταματήσουμε να βλέπουμε τα χιλιάδες κλειστά ακίνητα που πουλήθηκαν για τη visa και έκτοτε συχνά δεν πληρώνουν ούτε κοινόχρηστα…

3. Με τις αλλαγές που έφερε, ανοίγει μία νέα αγορά ακινήτων που ως τώρα ήταν «υποτιμημένη»: Οι αλλαγές χρήσης για Golden Visa
Στην Ελλάδα χρειαζόμαστε επειγόντως να αυξήσουμε το διαθέσιμο στοκ οικιστικών ακινήτων = μπράβο και για την πρόταση να μπορεί κάποιος να μετατρέψει ένα πχ παλιό γραφείο ή αποθήκη σε σπίτι και αυτό να πωληθεί για Golden Visa. Έτσι θα μετατρέψει κλειστά παρατημένα ακίνητα σε οικιστικά, θα τα ανακαινίσει και θα τα βάλει στην αγορά.

Καλύτερα να προσθέσουμε τέτοια ακίνητα στο στοκ μας, παρά να κτίζουμε νέες πολυκατοικίες που μένουν κλειστές και απλά οικοπεδούχοι και εργολάβοι χαίρονται που πούλησαν κλπ.

4. Η Ελληνική αγορά, ειδικά το πρώτο εξάμηνο, δεν κινήθηκε όπως τα προηγούμενα χρόνια.
Τη χρονιά που τελειώνει ήταν η πρώτη που είδαμε τη ζήτηση για ακίνητα να υποχωρεί το πρώτο εξάμηνο του έτους (στο είχα γράψει πρώτος εδώ, μετά από μήνες το αναγνώρισαν όλοι όσοι πραγματικά κινούνται στην αγορά). Στη συνέχεια η κατάσταση βελτιώθηκε, όμως τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα.

Η Golden Visa λειτούργησε παραμορφωτικά (όπως το ίδιο θα κάνει και το πρόγραμμα «Το Σπίτι μου, 2», που θα φέρει χιλιάδες πελάτες στους μεσίτες, χωρίς να έχουν ακίνητα να τους προσφέρουν).
Η έλλειψη ακινήτων είναι μεγάλη, ακινήτων που να θεωρούνται «αξιοπρεπή» και με «λογική τιμή»
Όπως μας έδειξε το 3ο Βαρόμετρο της Αγοράς Ακινήτων (που παρουσιάσαμε στην εκδήλωσή μου «Ελλάδα 2025. Επιχειρείν, Ακίνητα, Επενδύσεις») ουσιαστικά οι πωλητές πουλάνε χωρίς να έχουν ανάγκη = αργά και ακριβά.

5. Οι τιμές των ακινήτων που αφορούσαν το πρόγραμμα «Το Σπίτι μου, 1» ανέβηκαν πολύ και μετά το κλείσιμο του προγράμματος έπεσαν. Μετά την ανακοίνωση του 2ου προγράμματος, ανέβηκαν ξανά…
Αυτό το πρόγραμμα διαφημίζεται έντονα, ενώ στην πράξη όλοι όσοι ασχολούνται με την αγορά ξέρουν πως το μόνο που κάνει είναι να φουντώνει τη ζήτηση, ενώ δεν υπάρχει προσφορά…

Είχα προβλέψει πως μετά το κλείσιμο του πρώτου προγράμματος οι τιμές των ακινήτων που το αφορούσαν θα πέσουν και έτσι έγινε. Στη συνέχεια ανακοινώθηκε η δεύτερη έκδοσή του και οι τιμές ανέβηκαν ξανά…

ΥΓ. Για το πρόγραμμα αυτό έγραψα και εδώ και εδώ

6. Η ανακοίνωση του «Σπίτι μου, 2» πάγωσε την αγορά στεγαστικών δανείων και θα ρίξει τις εκταμιεύσεις το 2025
Μία από τις παρενέργειες της ανακοίνωσης στις αρχές Ιουνίου ήταν να «παγώσει» ουσιαστικά η αγορά στεγαστικών δανείων, που κατέγραψε σημαντική πτώση αιτημάτων χρηματοδότησης στο δεύτερο μισό του έτους. Αναλύοντας τα σχετικά στοιχεία μαζί με την IMS κατέληξα στο συμπέρασμα πως το 2025 οι εκταμιεύσεις δανείων θα μειωθούν, ακριβώς λόγω αυτής της μείωσης των αιτημάτων…

7. Οι αγοραστές συνεχίζουν να είναι 3 φορές περισσότεροι από τους πωλητές και η πλειοψηφία των «ειδικών» δεν θέλει να αλλάξει τίποτε για να ανοίξουν τα κλειστά σπίτια
Όπως μας έδειξε το 3ο Βαρόμετρο της Αγοράς Ακινήτων που ετοίμασε το ΠΑΜΑΚ και σχολίασα μαζί με τον Χρήστο Κούτρα, οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές είναι τριπλάσιοι (!) από τους πωλητές. Την ίδια ώρα η πλειοψηφία των «ειδικών» δίνει μάχη χαρακωμάτων για να μην αυξηθεί η προσφορά ακινήτων, να μην αλλάξει τίποτε και να μην ανοίξουν άμεσα και γρήγορα τα κλειστά ακίνητα…

8. Είχαμε μία στρεβλωμένη αγορά. Θα έρθει και το πρόγραμμα «Το Σπίτι μου, 2» και θα γίνουν όλα μία.. ομορφιά!
Σε μία αγορά με εκατοντάδες χιλιάδες κλειστά σπίτια (που ανήκουν κυρίως στο δημόσιο, σε πολυϊδιοκτησία, σε ιδρύματα και εκκλησίες, σε τράπεζες και funds) εμείς θα αυξήσουμε την πίεση στη ζήτηση, ενώ δεν υπάρχει προσφορά.

Η στρέβλωση, της στρέβλωσης, τη στρέβλωση, ω στρέβλωση…

9. Όταν δεν θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα με τα κλειστά σπίτια, περιορίζουμε τη… βραχυχρόνια μίσθωση (νομίζοντας πως έτσι θα λύσουμε κάτι)
Η Αττική είχε το 2021 255.000 κλειστά σπίτια (σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία). Σήμερα μάλλον είναι περισσότερα. Την ίδια ώρα στην ίδια περιοχή τα ακίνητα που έχουν καταγραφεί στη Βραχυχρόνια Μίσθωση είναι 16.000 – 20.000 και στην πράξη λειτουργούν ενεργά 10.000 – 12.000 από αυτά.

Αν όμως διαβάσουμε τις αντιδράσεις κάποιων, αν σταματήσουμε τη Βραχυχρόνια Μίσθωση, θα επιλυθεί και το πρόβλημα έλλειψης προσφοράς προσιτών σε τιμή ακινήτων. Όλα αυτά μας απασχόλησαν έντονα το 2024 και θα συνεχίσουμε και με «νέα επεισόδια» το 2025…

10. Ευτυχώς απορρίφθηκε το πλαφόν στις τιμές των ενοικίων (γιατί θα μειώνονταν τα διαθέσιμα σπίτια σε βαθμό… μηδενισμού)
Το 2024 επανήλθε δριμύτερη η συζήτηση για την «ανάγκη να μπει πλαφόν στις τιμές των ενοικίων», κάτι που διάφοροι (μη έχοντες σπίτι προς ενοικίαση) προτείνουν. Δυστυχώς ελάχιστοι δείχνουν να καταλαβαίνουν πως τέτοιου είδους απαγορεύσεις θα μειώσουν / μηδενίσουν τη διαθέσιμη προσφορά ακινήτων για ενοικίαση, όπως είδαμε να συμβαίνει ως αποτέλεσμα όταν εφαρμόστηκε τέτοια πολιτική στη Γερμανία.

Για το θέμα εξήγησα τα πάντα εδώ.

11. Όταν ανακοινώνει ο πρωθυπουργος ένα εξαιρετικό μέτρο… περίμενε πρώτα το πώς θα το υλοποιήσουν «οι τεχνοκράτες». «Τριετής φοροαπαλλαγή για τα κλειστά σπίτια»
Φέτος ζήσαμε το παράλογο του να υιοθετήσει ο πρωθυπουργός την εξαιρετική πρόταση του προέδρου της ΠΟΜΙΔΑ Στράτου Παραδιά, για να προσφέρει το κράτος 3ετή αναστολή φορολόγησης σε ακίνητα που θα φύγουν από τη Βραχυχρόνια Μίσθωση και θα επιστρέψουν στη Μακροχρόνια + για κλειστά ακίνητα που θα ανοίξουν πάλι.

Όλοι χειροκροτήσαμε, όμως στην πράξη οι όροι που προσέθεσαν οι «τεχνοκράτες» μετέτρεψαν αυτήν την ιδέα σε «κάτι που δεν θα λειτουργήσει». Ο λόγος; Καταλήξαμε στο εξωφρενικό να είναι… «δεμένος» ο ιδιοκτήτης με τον ενοικιαστή του και αν φύγει ο ενοικιαστής νωρίτερα από τα 3 χρόνια, να χάνει ο ιδιοκτήτης τη φοροαπαλλαγή για εκείνη τη χρονιά!

Επίσης, αντί να τους ενδιαφέρει το ακίνητο να είναι συνεχώς 3 χρόνια νοικιασμένο (σε όποιον θέλει ο ιδιοκτήτης), έθεσαν ελάχιστη διάρκεια μίσθωσης τα τρία έτη, αποκλείοντας πχ όλους τους δημοσίους υπαλλήλους που νοικιάζουν σε νησιά κλπ για 9 – 10 μήνες τον χρόνο.

Κρίμα… μία χαμένη ευκαιρία…

12. Αν δεν υπήρχε η ΠΟΜΙΔΑ και ο Στράτος Παραδιάς, θα έπρεπε να τους… εφεύρουμε!
Χωρίς την ΠΟΜΙΔΑ και τον αεικίνητο πρόεδρό της, θα είχαν πάθει μεγάλες ζημιές οι ιδιοκτήτες ακινήτων και μαζί τους οι ενοικιαστές (και ας μην το καταλαβαίνουν συνήθως). Ο κ. Παραδιάς συνεχίζει να είναι η φωνή της λογικής σε έναν χώρο όπου διάφοροι «παράλογοι» φωνάζουν πολύ…

13. Η εκτός σχεδίου δόμηση παραμένει στον αέρα (και κανείς δεν ανησυχεί για τις τεράστιες επιπτώσεις που θα υπάρξουν στις ζωές και τις περιουσίες των ανθρώπων)
Ούτε το 2024 κάναμε κάτι για να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση για την εκτός σχεδίου δόμηση, μεταφέροντας το πρόβλημα στο 2025 (και σιωπηρά μέχρι να οριστικοποιηθούν τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια, σε μερικά χρόνια).

Κρίμα, η ζημιά θα είναι μεγάλη…

14. Όσο περισσότερες ανακοινώσεις για προγράμματα ανακαινίσεων ακούω, τόσο λιγότερο πιστεύω ότι θα πετύχουν τους στόχους τους (λόγω των όρων που θέτουν…)
Δεν αμφισβητώ τις καλές προθέσεις όλων των προγραμμάτων που ανακοινώθηκαν και αφορούν τις ανακαινίσεις των σπιτιών, ενεργειακές αναβαθμίσεις κλπ. Στην πράξη όμως δύσκολα θα τραβήξουν το ενδιαφέρον των πολλών, μιας και οι όροι που θέτουν δεν συμβαδίζουν με την πραγματικότητα της αγοράς…

15. Το 3ο Βαρόμετρο της Αγοράς Ακινήτων επιβεβαίωσε πως σχεδόν το 90% των Ελλήνων θεωρούν το κόστος στέγης πολύ μεγάλο πρόβλημα
Το 2023 ξεκίνησα τον θεσμό του «Βαρομέτρου της Αγοράς Ακινήτων». Στην τρίτη του έκδοση που παρουσιάσαμε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσής μου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ανάμεσα σε δεκάδες άλλες πολύτιμες πληροφορίες, μέσα από το Βαρόμετρο οι Έλληνες «μας είπαν» ότι το στεγαστικό θέμα και το κόστος του είναι πλέον πολύ μεγάλο πρόβλημα. Ήταν το μόνο ζήτημα στο οποίο συμφώνησαν σχεδόν όλοι…

16. Τα επιτόκια δανεισμού συνεχίζουν να θεωρούνται πολύ υψηλά (αλλά μπήκαν πλέον σε πτωτική πορεία)
Στο ίδιο Βαρόμετρο είδαμε ότι οι Έλληνες θεωρούν τα επιτόκια δανεισμού πολύ υψηλά, όμως πλέον μπήκαν σε πτωτική πορεία και λογικά σε 12 μήνες από τώρα θα τα δούμε πιο χαμηλά.

17. Οι ελλείψεις ακινήτων και οι μεγάλες τιμές αλλάζουν τις προτιμήσεις του κοινού, όπως μας έδειξαν οι αναζητήσεις του Spitogatos
Ενώ κάποια σημεία (Κέντρο Αθήνας, Γλυφάδα, Κηφισιά, Χαλάνδρι κλπ) παραμένουν σταθερά, η ανάλυση των αναζητήσεων των χρηστών της πλατφόρμας Spitogatos, όπως την παρουσίασε ο CEO του Δημήτρης Μελαχροινός στην εκδήλωσή μου «Ελλάδα 2025. Επιχειρείν, Ακίνητα, Επενδύσεις» έκρυβε πολλές εκπλήξεις. Οι μεγαλύτερες από όλες ήταν στην αναζήτηση αγοράς γης. Μέσα σε μόλις δύο χρόνια το ενδιαφέρον του κοινού μετατοπίστηκε από τα Βόρεια Προάστια στα Νότια και τα Ανατολικά, με τα Βόρεια να έχουν πλέον πολύ μικρότερη ζήτηση για αγορά οικοπέδων. Ταυτόχρονα για πρώτη φορά είδαμε με επίσημα στοιχεία ότι οι ξένοι αγοραστές είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν περισσότερα από τους Έλληνες στην Αττική (ενώ οι Έλληνες πλειοδοτούν στη Θεσσαλονίκη).

18. Εξαιρετικές οι προθέσεις και τα κυβερνητικά μέτρα για τα κλειστά σπίτια. Όμως χωρίς να ξεμπλοκάρουν οι μεταβιβάσεις, να προστατευθούν οι ιδιοκτήτες και να πέσουν σπίτια στην αγορά, θα έχουν μικρό αποτέλεσμα.
Δεκάδες χιλιάδες μεταβιβάσεις παραμένουν μπλοκαρισμένες για πάσης φύσεως προβλήματα, η προσφορά ακινήτων δεν μεγαλώνει και οι ιδιοκτήτες δεν προστατεύονται όταν θέλουν να ενοικιάσουν την κατοικια τους σε μακροχρόνια βάση.

Οι προθέσεις της κυβέρνησης ήταν εξαιρετικές, όμως θα περιμένουμε να δούμε αν υλοποιηθεί το 2025 ο «Τειρεσίας των κακοπληρωτών» για να νιώσουν πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που επιλέγουν σήμερα να τα κρατούν κλειστά.

Για το θέμα έχω αναλύσει και τι χρειάζεται στην πράξη για να ανοίξουν τα κλειστά σπίτια (εκτός από ευχολόγια).

19. Φέτος κατάλαβα πως υπάρχουν πολλοί αισιόδοξοι άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο και πιστεύουν πως με την «Κοινωνική Αντιπαροχή» θα δούμε μεγάλες αλλαγές, άμεσα…
Μακάρι να διαψευσθώ, όμως η περίπτωση να λειτουργήσει γρήγορα και ουσιαστικά η «Κοινωνική Αντιπαροχή» είναι απειροελάχιστη…

Οι διαδικασίες θα αργήσουν
Το ίδιο και οι άδειες κατασκευής κλπ (ειδικά μετά την απόφαση του ΣτΕ μπορεί να μειωθούν και τα προσφερόμενα ποσοστά αντιπαροχής προς το Κράτος)
Μέχρι να ολοκληρωθούν τα ακίνητα…
… να παραληφθούν από το κράτος…
… και να δοθούν στους «δικαιούχους» (ελπίζω με πώληση και όχι ενοικίαση, μιας και το Κράτος δεν είναι ικανό να συντηρήσει ακίνητα)…
… θα αργήσουμε πολύ!
Και όλα αυτά θα ισχύσουν για λίγες εκατοντάδες κατοικίες που κάποια στιγμή θα γίνουν…

Μακάρι να ξεκινήσει το πρόγραμμα αυτό και λογικά μετά από 4 – 5 χρόνια θα αρχίσει να έχει σοβαρό αντίκτυπο στην αγορά!

20. Το 2024 συνειδητοποίησα πως για πάρα πολλούς μεγάλους επενδυτές οι αγορές ακριβών ακινήτων είναι το αντίστοιχο των… καταθέσεων.
Ναι, όπως ακριβώς το διαβάζεις! Πολλά δις Ευρώ έχουν επενδυθεί στα ακίνητα (και στην Ελλάδα) ως… «καταθέσεις», με μεγαλύτερη απόδοση από τη σχεδόν μηδενική των Ελληνικών τραπεζών και μεγαλύτερη προστασία από τυχόν «κούρεμα», όπως έγινε στην Κύπρο το 2013.

Το θέμα σου παρουσίασα αναλυτικά εδώ.

21. Άλλαξε η τάση για τις μεζονέτες στα κτήρια και πλέον δεν είναι προτεραιότητα για τους αγοραστές στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας
Επίσημα δεν το έχεις διαβάσει κάπου αλλού, όμως αν κυκλοφορείς στην αγορά ακινήτων θα το ξέρεις και εσύ: Η αγορά θεωρεί πως υπάρχει μείωση πωλήσεων στις μεζονέτες (τα διαμερίσματα που εκτείνονται σε 2 ορόφους ενός κτηρίου) σε δεκάδες νεόδμητες οικοδομές στα Βόρεια Προάστια. Δεν λέω πως σταμάτησαν οι πωλήσεις, όμως οι άνθρωποι της αγοράς καταγράφουν σημαντική μείωση του ενδιαφέροντος από πλευράς επενδυτών για αυτά τα ακίνητα.

Κτίσθηκαν με αυτόν τον τρόπο για να εκμεταλλευθούν τα διάφορα bonus του ΝΟΚ (που πλέον δεν ισχύουν μετά την απόφαση του ΣτΕ), όμως οι αγοραστές δεν δείχνουν να τις τις θεωρούν την πρώτη τους προτεραιότητα. Ναι, ζητούν μεγάλες επιφάνειες άνω των 100 τετραγωνικών, όμως στην πλειοψηφία δείχνουν να προτιμούν να αγοράσουν κάτι που θα έχει όλα τα τετραγωνικά μέτρα σε ένα επίπεδο.

Το 2024 αυτή η τάση εμφανίστηκε δυναμικά και θα δούμε με ενδιαφέρον την εξέλιξή της τη νέα χρονιά!

22. Φέτος έμαθα ότι η «φέρουσα ικανότητα» μίας περιοχής αφορά μόνο το πόσα ακίνητα εκεί νοικιάζονται σε Βραχυχρόνια Μίσθωση. Αν όμως γίνουν στην ίδια περιοχή ξενοδοχεία, δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα «φέρουσας ικανότητας»
Το 2024 ήταν η χρονιά που ακούσαμε περισσότερο από κάθε άλλη φορά πως «κάθε περιοχή έχει μία φέρουσα ικανότητα και πως αν επιτρέψουμε να υπάρχουν σε αυτή πολλά διαμερίσματα Βραχυχρόνιας Μίσθωσης, θα διαλύσουμε τον κοινωνικό της ιστό, δεν θα φτάνει το νερό για όλους κλπ».

Μετά διάβασα πως πάσης φύσεως ιδρύματα και δημόσιοι φορείς θα βγάλουν στην αγορά εκατοντάδες χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα προς ενοικίαση, για να μετατραπούν (κυρίως) σε ξενοδοχεία, στις ίδιες περιοχές που συζητάμε ότι υπάρχει πρόβλημα «φέρουσας ικανότητας».

Ναι, μάλλον σε αυτήν την περίπτωση δεν τίθεται θέμα «φέρουσας ικανότητας»…

23. Τέλος το 2024 μάθαμε ότι τα μέτρα κατά της βραχυχρόνιας μίσθωσης δεν απέδωσαν σε άλλες πόλεις (πχ Νέα Υόρκη)
Στην ανάλυση που ετοίμασα για το θέμα εξήγησα πως και να κλείσουμε τη Βραχυχρόνια Μίσθωση, δεν θα δούμε να επιστρέφουν στην αγορά πολλά από τα ακίνητα που σήμερα είναι σε αυτή. Τελικά φαίνεται πως την ίδια προσέγγιση είχε και η κυβέρνηση, που επικαλέστηκε (σωστά) το παράδειγμα της Νέας Υόρκης, για να δείξει ότι τα σκληρά περιοριστικά μέτρα δεν φέρνουν τα αποτελέσματα που ονειρεύονται κάποιοι…

24. Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός λέει πως το 2024 τελειώνει με τη χώρα να μην έχει Οικοδομικό Κανονισμό…
Και ποιος είμαι εγώ που θα διαφωνήσω μαζί του;

(Δυστυχώς) δεν θα πλήξουμε με την Ελληνική Αγορά Ακινήτων ούτε τη νέα χρονιά!

Καλή Χρονιά, με υγεία και χαρά!

Και μην ξεχνάς: Μαζί είμαστε πιο δυνατοί!

Ηλίας

*(Ο Ηλίας Π. Παπαγεωργιάδης διευθύνει τον όμιλο εταιρειών MORE, στην Ελλάδα είναι επενδυτής και αναλυτής της αγοράς ακινήτων και ταυτόχρονα συμβουλεύει 300+ επενδυτές και μικρομεσαίους επιχειρηματίες στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Ρουμανία).

 

Δείτε και αυτά